Кошик
490 відгуків
+380 (98) 918-10-90
+380 (66) 463-85-18
"Barbara" Натуральна косметика і продукти для здоров'я.
Кошик

ПРОЗЕРЫ (пророслі зерна вівса, пшениці, кукурудзи) — комора життєво необхідних для людини біологічно активних речовин

ПРОЗЕРЫ (пророслі зерна вівса, пшениці, кукурудзи) — комора життєво необхідних для людини біологічно активних речовин

Звертаючись до історії, можна відзначити, що в раціоні наших предків значну частину займали продукти, виготовлені з зерен злакових культур, зокрема пшениці, вівса, кукурудзи. Досі відомі старовинні рецепти, в яких також використовували пророслі зерна цих злаків. За багато століть до нашої ери люди знали про високої харчової цінності пророслих зерен, тому використовували їх для приготування їжі з метою підтримки організму на належному рівні, а так само в лікувальних цілях.

Людина влаштована так, що всі поживні речовини для його життєдіяльності повинні надходити в організм з їжею. Однак застосування нових технологій виробництва продуктів харчування, серед яких: рафінування продуктів (очищення), додавання консервантів, барвників, ароматизаторів і інших чужорідних для організму речовин, а також виснаження грунтів штучними добривами; забруднення навколишнього середовища (води, повітря) і сам ритм сучасного життя: стреси, зміна звичок харчування (зменшення в раціоні рослинної їжі та вживання великої кількості цукру, тваринних жирів) відповідають на питання, чому за останнє десятиріччя в Україні різко скоротилася середня тривалість життя людини.

«Кожна тварина і людина, померлі природною смертю, вмирають від неповноцінного живлення, тобто від дефіциту поживних речовин (вітамінів, мінералів, амінокислот, білків, жирних кислот тощо ) «.

До такого висновку прийшов двічі лауреат Нобелівської премії доктор Уоллок, досліджуючи причини смерті людей і тварин і зробивши 17500 розтинів. Іншими словами, накопичується протягом життя в організмі людини дефіцит тих чи інших поживних речовин призводить до розвитку різних захворювань і в подальшому є причиною передчасної смерті людини.

Злакові культури — це саме той харчовий продукт, до сприйняття якого адаптована велика частина населення України, Росії, Білорусі та інших країн Європи. Їх зерна складаються з органічних речовин, основна частина яких припадає на білки і вуглеводи, а також жирів, органічних кислот, вітамінів і мінералів.

При розвитку зародка активізуються різні ферменти, які перетворюють нерозчинні сполуки (крохмаль, білок та ін ) в розчинні (цукру, амінокислоти та ін ).

У прорастающем зерні починається розщеплення всіх високомолекулярних сполук крохмалю, білків і перехід їх у низькомолекулярні речовини, які, володіючи високими поживними властивостями, легко засвоюються організмом людини. Пророслі зерна (прозеры) мають у своєму складі майже всі незамінні амінокислоти, а вміст вітамінів (Е, В, В2, В6, В12, РР, Н та ін ) збільшується у 5-10 і більше разів.

Враховуючи, що пророслі зерна проходять термічну обробку в спеціальному режимі (ферментативний гідроліз), вони практично повністю зберігають свої природні властивості. Подрібнення робить їх легкими у використанні і дає можливість провести більш глибоку ферментацію, завдяки чому можна отримати більшу кількість цукрів (мальтози, глюкози, фруктози) та інших поживних речовин.

Клінічні випробування, проведені на базі Інституту педіатрії, акушерства і гінекології Академії медичних наук України, показали, що, володіючи високою біологічною активністю, ПРОЗЕРЫ сприяють: нормалізації процесів обміну речовин; підвищенню вмісту гемоглобіну в крові; зниження рівня холестерину; виведенню радіонуклідів з організму; поліпшенню розумової й фізичної працездатності й витривалості організму; підвищення опірності організму інфекціям. Прозеры заповнюють дефіцит вітамінів і мікро-, макроелементів, виводять отрути, шлаки, токсини і слизу з організму, надають загальнозміцнюючу і тонізуючу дію; зміцнюють суглоби і кістково-м'язову систему.

Для інформації: ПРОЗЕРЫ не слід плутати з зародками пшениці, пророслої пшеницею і іншими подібними продуктами, т. к. в основу приготування прозеров покладено абсолютно новий технологічний процес, що отримав назву «Процес ферментативного гідролізу», розробка якого була завершена тільки в 2003 році (ТУ У15.8-0207938.034-2003).

27 квітня 2004 року вперше у світовій практиці прозеры були включені до складу фітокомплексів. Це фітокомплекси Компанії «CHOICE», в яких використані пророслі зерна вівса, пшениці і кукурудзи. І таке поєднання не є випадковим, оскільки:

  • пророслі зерна пшениці в порівнянні з іншими злаками (вівса, кукурудзи), багаті за змістом вітамінів А, З, Тобто Вони корисні для онкологічних хворих; людей, схильних до простудних захворювань (туберкульоз, бронхіт); дітей з хворими легенями, схильних до рахіту, дистрофії, а також вони ефективні при лікуванні виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, екземи та ін ;
  • вітамінна активність пророслого зерна кукурудзи набагато вище, ніж в інших зернових. Особливо важливо, що пророслі зерна кукурудзи містять високу кількість вітамінів групи В, а також вітаміну Е. Відмінною рисою пророслих зерен кукурудзи є високий вміст факторів, що впливають на поділ клітин, а також рослинних андрогенів і естрогенів (які підвищують фізичну працездатність, стимулюють потенцію, вирішують проблеми жіночих і чоловічих статевих органів);
  • пророслі зерна вівса за вмістом макро— і мікроелементів займають перше місце серед злакових культур. Серед них відзначено високий вміст калію, кальцію, магнію, заліза, міді, цинку.
 

Білок, який входить до складу прозеров містить всі незамінні амінокислоти (до 30% від загального вмісту білка), які є регулятором обмінних процесів в організмі, граючи важливу роль у профілактиці ожиріння, атеросклерозу, цукрового діабету і багатьох інших захворювань. Серед амінокислот присутні такі як:

Аргінін — тонізує м'язову тканину, знижує рівень холестерину в крові, сприяє здоровій коронарної мікроциркуляції (допомагає при стенокардії, гіпертонії, порушенні мозкового кровообігу), зміцнює серцевий м'яз, підвищує сексуальну потенцію, допомагає при захворюваннях нирок, уповільнює розвиток пухлин.

Лізин — борець з герпесом. Зміцнює імунну систему, запобігає остеопороз і виникнення катаракти.

Лейцин і ізолейцин — необхідний для росту і лікування кісток і м'язів, стабілізації цукру в крові.

Метіонін — застосовують для лікування хвороб печінки, певних видів м'язових болів, перешкоджає захворювань шкіри і нігтів, поліпшує стан слизової шлунка і кишечника.

Фенілаланін — сприяє бадьорості, діє як антидепресант, покращує пам'ять, гостроту розуму, пригнічує апетит.

Біологічну активність і лікувальні властивості пророслих зерен вівса, пшениці і кукурудзи відрізняють наявність в них рослинних ферментів, фітогормонів і полісахаридів.

Рослинні ферменти, найважливіші з яких протеолітичні і аминолитические, відповідальні за розщеплення білка і є факторами поліпшення процесів травлення.

Полісахариди відіграють велике значення в профілактиці багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, діабету, жовчнокам'яної хвороби, атеросклерозу, онкопатології та ін. Полісахариди стимулюють моторику кишечника, сприяють виведенню з організму токсичних речовин, холестерину, солей важких металів і радіонуклідів; будучи природними адсорбентами підтримують нормальну мікрофлору кишечника, тобто сприяють профілактиці дисбактеріозу. У свою чергу, порушення мікрофлори кишечника призводить до розвитку багатьох захворювань, знижує імунітет, збільшує зростання онкопатології.

Таким чином, прозеры, заповнюючи дефіцит поживних речовин в організмі людини, вирішують проблеми зі здоров'ям, а також запобігають розвитку різних захворювань у майбутньому.

У комплексах компанії «CHOICE» фітокомплекс з лікарських рослин бореться безпосередньо з захворюваннями або проблемою організму, а прозеры заповнюють дефіцит життєвоважливих біологічно активних речовин, збільшуючи ефективність фітокомплексів в цілому.

alt text CHOICE Лікувально-профілактичні фітопрепарати


Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner